Fakta om smycken och ädelmetaller

smycken av guld

Vi säljer inte bara smycken här på Smycken För Alla. Vi har även flera sidor med fakta om smyckens ursprung och hur de har använts under årtusenden. Det finns även fakta om ädelmetaller så som guld och silver för den som är intresserad.

Historisk fakta om smycken

smycken av silverVisste du till exempel att det äldsta kända smycket är uppemot 100 000 år gammalt! Att smycken ofta haft en funktion, till exempel att hålla hår och kläder på plats, eller att de använts som valuta vid till exempel slavhandel där pärlor användes som valuta. Detta och mycket mer kan du läsa om på vår sida “Om smycken och varför vi använder dem“. Om du vill göra en resa genom tiden vad det gäller smycken så hittar du en sammanfattande tidslinje på sidan “Smycken genom årtusenden“.

Ädelmetaller

Är du mer intresserad av ädelmetallerna guld och silver så har vi en del fakta om detta också. Visste du att guld har använts för tillverkning av smycken i 7 000 år, eller att cirka 70% av världens guldproduktion används till smycken? Detta och mycket mer kan du läsa om på vår sida “Guld“.

Silver som används i smycken består av 92,5% rent silver och resten av legeringen är till exempel koppar. Smycken har oftast stämplar som bekräftar att det är äkta silver. Läs mer om detta på vår sida “Silver“.

smycken av guld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *